Crni batler iz Bele kuće objavio knjigu

Izvor: Blic, 21.Nov.2008, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crni batler iz Bele kuće objavio knjigu

Životna priča Judžina Alena, 89-godišnjeg bivšeg batlera u Beloj kući, podseća na najbolje holivudske melodrame. Zato se i ne treba čuditi što su se producenti utrkivali za otkup autorskih prava.

U "Vašington postu" je tri dana posle pobede Baraka Obame na predsedničkim izborima, pod naslovom "Život crnog batlera u Beloj kući", objavljen članak u kome se naširoko opisuje životni put Judžina Alena, crnca skromnog porekla koji je od 1952. do 1986. radio u Beloj kući.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Alen je prvo radio u kuhinji čuvenog zdanja u Vašingtonu, da bi tokom godina bio unapređen u batlera.

Za to vreme, proživeo je neke veoma značajne događaje savremene američke istorije, od borbe za građanska prava do ubistava Džona Kenedija i Martina Lutera Kinga.

Pre nego što je 1952. godine došao u Belu kuću, nije mu bilo dozvoljeno da koristi javni toalet u rodnoj Virdžiniji.

Rukovao se sa čak osam američkih predsednika, za vreme čijeg mandata je radio, od Harija Trumana do Ronalda Regana.

Njegova supruga je bila veoma ponosna na njega. Bili su u braku punih 65 godina i čekali sa nestrpljenjem ishod ovogodišnjih predsedničkih izbora, nadajući se da će dočekati da jedan crnac bude ustoličen u Beloj kući.

Nažalost, Alenova supruga je preminula 3. novembra, samo dan pre proglašenja Obamine pobede.

Autorska prava ove istinite priče, koja prevazilazi sve holivudske melodrame, otkupio je studio "Kolumbija", koji je autoru članka u "Vašington postu" poverio pisanje scenarija.

Producenti tvrde da će film biti prava holivudska saga o neverovatnom Afro-Amerikancu, svedoku važnih promena u svetu sa najvišeg mesta, kao i ljubavna priča dvoje ljudi u senci Bele kuće.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.