Crna Gora slavi Dan državnosti

Izvor: N1 televizija, 13.Jul.2016, 11:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crna Gora slavi Dan državnosti

Crna Gora danas proslavlja Dan državnosti. Današnji datum, 13. jul, dvostruko je važan za Crnu Goru – tog dana je 1878. godine na Berlinskom kongresu priznata njena nezavisnost, a istog datuma 1941. podignut je veliki narodni antifašistički ustanak.

Predsednik Crne Gore Filip Vujanović je sinoć priredio prijem na Cetinju povodom praznika, na kom je rekao da je Crna Gora na majskom referendumu 2006. godine obnovila svoju nezavisnost, ne protiv bilo koga, već radi sopstvenog >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << istorijskog prava da bude suverena država.

Prijemu ni ove godine nije prisustvovala opozicija.

Najviši predstavnici crnogorske vlasti su više puta istakli da je antifašizam trajna politička i civilizacijska vrednost Crne Gore.

Predsednik Vujanović je naglasio da je Crna Gora "jednako građanska i antifašistička država i društvo" i da će tako ostati.

Centralna proslava Dana državnosti biće održana danas na Žabljaku kod partizanskog spomenika u centru grada. Na partizanska spomen groblja i stratišta u Drugom svetskom ratu biće položeni venci i cveće.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.