Crna Gora: Osveštana crkva Svetog Petra Cetinjskog Tajnovidca u Baru

Izvor: Blic, 21.Maj.2017, 23:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crna Gora: Osveštana crkva Svetog Petra Cetinjskog Tajnovidca u Baru

U Baru je danas, na praznik Svetog Jovana Bogoslova, osveštana prva crkva posvećena Svetom Petru Drugom (Petroviću Njegošu) Lovćenskom Tajnovidcu.

Činodejstvovali su arhiepiskop cetinjski mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije, mitropolit mihalovsko-košicki Pravoslavne crkve Češke i slovačkih zemalja Georgije i episkopi budimljansko-nikšićki Joanikije, istočnoamerički Irinej, pakračko-slavonski Jovan i dioklijski Kirilo.

Nakon pričešća vernih blagosiljan >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je slavski kolač.

Mitropolit Amfilohije je, pozdravljajući braću arhijereje, sveštenstvo i verni narod rekao da je prvi hram posvećen Lovćenskom Tajnovidcu sleteo sa Lovćena.

On je dodao da se nada u Boga da će naše pokolenje i sva Crna Gora biti ispunitelj toga Svetiteljevog zaveštanja i pozvao verne da se i sami pomole Bogu za to.

- Da se vrati zlatni krst na Lovćen i da se ponovo Lovćenski Tajnovidac oslobodi iz tamnice. Da bi se kroz njega, kroz njegove svete mošti, kroz njegovo bogoslovlje, njegov um, njegovu mudrost i njegovo znanje podigla i obnovila duša Crne Gore - rekao je mitropolit Amfilohije.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.