Carinici zaplenili 16.000 ženskih torbi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Feb.2020, 16:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Carinici zaplenili 16.000 ženskih torbi

Da se bliži 8. mart pokazuje i struktura robe zaplenjene tokom poslednjih nekoliko dana. Na Gradini su carinici zaplenili parfeme, na Horgošu dekorativnu kozmetiku, dok su na Šidu otkrili da se među prijavljenom robom u jednom brodskom kontejneru nalazi i oko 16.000 neprijavljenih ženskih torbi.

Prekršaj je otkriven kada je na ulazu u zemlju 15. februara 2020. godine za detaljan pregled izdvojen kamion, koji je iz Rijeke za uvoznika u Beogradu prevozio brodski kontejner sa >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ženskim torbama, samolepljivim trakama i lančićima za torbe poreklom iz Kine.

Upoređivanjem propratne dokumentacije i fizičkim pregledom u carinskom skladištu u Šidu, gde je kamion istovaren, ustanovljeno je da se među prijavljenom robom nalazi i oko 16.000 neprijavljenih ženskih torbi.

Vrednost robe prema fakturi je oko 8.000 dolara, ali će ta vrednost tek biti utvrđena komisijski, pošto se pretpostavlja da je znatno veća.

Protiv uvoznika je pokrenut prekršajni postupak pred nadležnim sudom, a do njegovog okončanja sporna roba će biti zadržana.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Propao šverc: Carina zaplenila 16.000 ženskih tašni, parfeme, kozmetiku...

Izvor: Večernje novosti, 19.Feb.2020

Na graničnom prelazu Gradina carinici su zaplenili parfeme, na Horgošu dekorativnu kozmetiku, dok su na Šidu otkrili da se među prijavljenom robom u jednom brodskom kontejneru nalazi i oko 16.000 neprijavljenih ženskih torbi Na graničnom prelazu Gradina carinici su zaplenili...

Nastavak na Večernje novosti...

Hteli "lako" da zarade za Dan žena, ali ih je policija uhvatila na tri granična prelaza sa zanimljivom robom!

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Feb.2020

Na Gradini su carinici zaplenili parfeme, na Horgošu dekorativnu kozmetiku, dok su na Šidu otkrili da se među prijavljenom robom u jednom brodskom kontejneru nalazi i oko 16.000 neprijavljenih ženskih torbi, saopštili su iz Uprave carina...Prekršaj je otkriven kad je na ulazu u Srbiju 15. februara...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.