CG:Koncesija za eksploataciju boksita poljskoj kompaniji

Izvor: Press, 28.Avg.2015, 14:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

CG:Koncesija za eksploataciju boksita poljskoj kompaniji

Vlada Crne Gore je koncesiju za eksploataciju rude crvenih boksita na ležištima u nikšićkoj Župi dodelila poljskoj kompaniji Onico SA na period od 28 i po godina.
             Iznos za obračun koncesione naknade iznosi četiri odsto tržišne vrednosti bilansnih ili eksploatacionih rezervi crvenih boksita za ležišta Zagrad, Đurakov do II i Štitovo II i dva odsto za ležište Biočki stan. >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << Ugovor će biti zaključen najkasnije 15 dana od objavljivanja odluke vlade u Službenom listu, preneo je portal Vijesti. Kompaniji Onico SA je bila jedini ponuđač na tenderu i zadovoljila je uslove definisane tenderskom dokumentacijom, ocenilo je Ministarstvo ekonomije kao nadležni organ za eksploataciju mineralnih sirovina. Ono je procenilo da bi "koncedent po osnovu minimalne koncesione naknade za eksploataciju crvenih boksita sa površinskih kopova Zagrad, Đurakov do II i Štitovo II i jame Biočki stan za 27 godina perioda eksploatacije prihodovao oko 4,76 miliona evra, dok bi u zavisnosti od godišnjeg obima proizvodnje i cene rude na tržištu, prihod po osnovu koncesione naknade moga biti i veći". Onico SA poljsko akcionarsko društvo koje posluje u sferi trgovine gorivom, gasom i mineralnim sirovinama, ali ne poseduje iskustvo u eksploataciji mineralnih sirovina, navedeno je u tekstu.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.