Izvor: NoviMagazin.rs, 16.Avg.2018, 09:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Broj žrtava bombaškog napada u Kabulu manji nego što je saopšteno

Avganistanske vlasti su danas saopštile da je broj mrtvih u jučerašnjem bombaškom napadu u šiitskoj četvrti Kabula 34, a ne 48 kako je juče rečeno.

Portparol ministarstva zdravlja Vahis Madžroh je danas rekao da je u napadu ranjeno 56 ljudi.

Bombaš-samoubica je juče ušao u zgradu u četvrti Dašt-e-Barši u kojoj su se srednjoškolci pripremali za prijemne ispite za fakultete i aktivirao eksploziv.

Niko nije preuzeo odgovornost za napad ali su zvaničnici >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << okrivili Islamsku državu, koja je i pre napadala šiite.

Gradske bolnice su bile prepune posle napada, u vreme kada su zvaničnici prikupljali podatke o žrtvama, što je dovelo do zabune i pogrešnih cifara.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Avganistan: Smanjen broj žrtava sa 48 na 34

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Avg.2018

Avganistanske vlasti revidirale su danas broj žrtava samoubilačkog bombaškog napada u Kabulu sa 48 na 34...Portparol avganistanskog Ministarstva zdravlja Vahid Madžroh je rekao da je 56 ljudi ranjeno u jučerašnjem napadu u delu Kabulu gde žive šiiti...Rojters napominje da je ranije bilo saopšteno...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.