Brnabić na sastanku Svetskog ekonomskog foruma: Digitalizacija ostaje prioritet Vlade Srbije

Izvor: NoviMagazin.rs, 27.Okt.2020, 18:47

Brnabić na sastanku Svetskog ekonomskog foruma: Digitalizacija ostaje prioritet Vlade Srbije

Premijerka Srbije Ana Brnabić danas je na onlajn sastanku Grupe Svetskog ekonomskog foruma za Evropu i Evroaziju izjavila da će digitalizacija biti prioritet i u daljem radu njenog kabineta.

Učesnici sastanka na temu "Izgradnja globalnog konkurentnog digitalnog ekosistema" razgovarali su o uticaju krize izazvane korona virusom na digitalnu transformaciju i digitalnu ekonomiju, saopštila je Vlada Srbije.

Brnabić je ukazala na značaj digitalne transformacije u vremenu >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << pandemije korona virusa i podsetila da je digitalizacija i vlade i ekonomije Srbije određena kao prioritet 2017. godine, navodi se u saopštenju.

Ona je kazala da je Vlada, kako se navodi, "posvećeno radila na reformi javne uprave i uvođenju i unapređenju elektronske uprave u službi građana i privrede" i dodala da su rezultati dragoceni u vreme pandemije.

"Dobar primer toga je u oblasti obrazovanja: onlajn nastava u školama i korišćenje digitalnih udžbenika i novih tehnologija u nastavi. Zahvaljujući tome, Srbija je među retkim zemljama u kojima učenici nisu izgubili nijedan čas zbog pandemije", navela je Brnabić.

Učesnike sastanka je "upoznala sa najznačajnijim digitalnim uslugama u oblasti zdravstva, čiji je cilj bio da se građanima što više olakša pristup zdravstvenim uslugama", dodaje se u saopštenju.

Navela je da će zdravstvo i digitalne usluge u oblasti zdravstva biti među najvažnijim prioritetima Vlade Srbije u novom mandatu.

Brnabić je rekla i da dobri odnosi koje Beograd, kako se navodi, "neguje sa velikim brojem partnera", omogućavaju Srbiji da iskoristi najbolja iskustva iz celog sveta.

"Članstvo u EU je spoljnopolitički prioritet Srbije koja će nastaviti da neguje dobre odnose i sa Rusijom i sa Kinom i sa SAD", kazala je Brnabić.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.