Izvor: B92, 09.Nov.2002, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Britanskim zvaničnicima zabranjen ulazak u Zimbabve

harare -- Zimbabve je premijeru Toniju Bleru i ostalim britanskim zvaničnicima zabranio ulazak u zemlju i uveo vize za britanske građane, preneo je državni radio. Vest o uvođenju viza objavljena je dan pošto je Britanija objavila da će većini Zimbabveanaca biti potrebne vize za ulazak u zemlju. Cilj ove promene je smanjenje broja ilegalnih imigranata iz Zimbabvea u Britaniji.

Državni radio je preneo da je Zimbabve zabranio ulazak u zemlju 119-orici svojih kritičara, kao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << odgovor na sankcije. Osim Blera, na listi se nalaze oko 90 britanskih zvaničnika, uključujući i neke ministre, članove Evropskog parlamenta i vođe nekih stranih prodemokratskih grupa. Zabrana se odnosi i na devet stranih dopisnika. Većina ih je iz Zimbabvea i radi za strane radio stanice koje u Africi emituju program koji je vlada ocenila kao antizimbabveansku propagandu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.