Britanski vojni vrh krio posmrtne ostatke vojnika ubijenih u Avganistanu

Izvor: Vostok.rs, 11.Avg.2012, 12:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Britanski vojni vrh krio posmrtne ostatke vojnika ubijenih u Avganistanu

11.08.2012. -

Ministarstvo odbrane Velike Britanije je tajno i nezakonito čuvalo uzorke tkiva i delove tela vojnika Ujedinjenog  Kraljevstva koji su bili ubijeni u Avganistanu, prenose danas britanski mediji.

Fragmenti posmrtnih ostataka britanskih vojnika bili su otkriveni prošlog meseca nakon što je na čelo specijalnog odeljenja za istrage (SIB) Kraljevske vojne policije došao novi načelnik.

Kako su objasnili u ministarstvu, došlo je do greške. Ministarstvo >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << se već obavezalo da će da potvrdi identitet poginulih, čiji su se fragmenti tela nalazili u policiji. Predstavnik Ministarstva odbrane je obećao da će porodicama poginulih izraziti izvinjenja pismenim putem.

Izvor: Golos Rossii, foto: © Flickr.com/isafmedia/cc-by    

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.