Britanski ministar za Bregzit podneo ostavku

Izvor: N1 televizija, 15.Nov.2018, 12:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Britanski ministar za Bregzit podneo ostavku

Britanski ministar za Bregzit Dominik Rab podneo je ostavku zbog neslaganja sa nacrtom sporazuma o Bregzitu koji je usvojila vlada Velike Britanije.

"Ne mogu da podržim predloženi sporazum iz dva razloga", koji su vezani pre svega za status Severne Irske posle Bregzita, navodi Rab u pismu ostavke objavljenom na Tviteru.

Kako je naveo, ne može da podrži nacrt sporazuma, jer regulatorni režim predložen za Severnu Irsku "predstavlja pretnju za integritet Britanije".
>> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << />
Pre njega je ostavku podneo i zvaničnik kancelarije Severne Irske, Šajleš Vara.

Posle godinu i po dana pregovora s EU, vlada britanske premijerke Tereze Mej juče je usvojila nacrt sporazuma o Bregzitu koji daje obrise budućih odnosa dve strane.

Today, I have resigned as Brexit Secretary. I cannot in good conscience support the terms proposed for our deal with the EU. Here is my letter to the PM explaining my reasons, and my enduring respect for her. pic.twitter.com/tf5CUZnnUz

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.