Britanski ministar za Bregzit Dominik Rab podneo ostavku

Izvor: NoviMagazin.rs, 15.Nov.2018, 12:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Britanski ministar za Bregzit Dominik Rab podneo ostavku

Britanski ministar za Bregzit Dominik Rab danas je podneo ostavku zbog neslaganja sa nacrtom sporazuma o Bregzitu koji je usvojila vlada Velike Britanije.

"Ne mogu da podržim predloženi sporazum iz dva razloga", koji su vezani pre svega za status Severne Irske posle Bregzita, navodi Rab u pismu ostavke objavljenom na Tviteru.

Kako je naveo, ne može da podrži nacrt sporazuma jer regulatorni režim predložen za Severnu Irsku "predstavlja pretnju za integritet Britanije".
>> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << />
Pre njega je ostavku podneo i zvaničnik kancelarije Severne Irske, Šajleš Vara.

Posle godinu i po dana pregovora s EU, vlada britanske premijerke Tereze Mej juče je usvojila nacrt sporazuma o Bregzitu koji daje obrise budućih odnosa dve strane.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.