Britanska policija troši 800.000 funti godišnje na muziku

Izvor: Blic, Tanjug, 29.Nov.2009, 17:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Britanska policija troši 800.000 funti godišnje na muziku

Policija u Velikoj Britaniji plaća na stotine hiljade funti godišnje da bi njeni zaposleni mogli da slušaju muziku na radnom mestu.

Novac se uplaćuje na račun organizacija koje brinu o muzičkim autorskim pravima kao što je Društvo za zaštitu muzičkih prava (PRS) koje brine o autorskim pravima oko 60.000 muzičara, kompozitora i izvođača.

Podaci pokazuju da snage reda širom Velike Britanije plaćaju više od 800.000 funti godišnje za iPod licence i da je >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ta suma najviše narasla poslednjih nekoliko godina.

Plaćanje licenci je u Velikoj Britaniji obavezno za sva radna mesta na kojima se pušta muzika sa radija, CD ili kaseta. Ovo je prvi put da policija javno iznosi visinu troškova za muzička autorska prava za koji kritičari navode da su jednaki godišnjoj plati 35 mlađih policajaca.

Policije pojedinih gradova i oblasti odlučile su da zabrane ili da ograniče svojim zaposlenima da slušaju muziku u radno vreme dok neke jednostavno odbijaju da plaćaju za autorska prava, smatrajući da je suma koja se od njih traži neprimereno visoka.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.