Briselski aerodrom ostaje zatvoren bar do nedelje

Izvor: RTS, 24.Mar.2016, 19:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Briselski aerodrom ostaje zatvoren bar do nedelje

Putnici koji su bili primorani da ostave prtljag dok su bežali sa briselskog aerodroma mogu da ga podignu u kargo delu aerodroma. Aerodrom, inače, neće raditi do 27. marta. "Er Srbija" je saopštila da su otkazani letovi između Beograda i Brisela do utorka 29. marta.
Briselski aerodrom saopštio je da će ostati zatvoren za putnike bar do 27. marta, uključujući nedelju, čime je obustava letova produžena >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << za još jedan dan nakon ovonedeljnih terorističkih napada takozvane Islamske države na aerodrom i stanicu metroa u centru belgijske prestonice.

"Putnički letovi sa i do briselskog aerodroma su suspendovani zaključno sa nedeljom 27. marta", saopšteno je na Tviter nalogu aerodroma.
Aerodromske vlasti navode da je pričinjena velika šteta, a da je zbog istrage onemogućen pristup zgradi.
"Dok ne budemo mogli da procenimo štetu ne znamo kada ćemo moći da nastavimo sa radom", iznosi se u saopštenju.
Putnici koji su bili primorani da ostave prtljag dok su bežali sa aerodroma mogu da ga podignu u kargo delu aerodroma, prenosi AFP.
Avio-kompanija "Er Srbija" otkazala je sve letove između Beograda i Brisela zaključno s ponedeljkom, 28. martom, jer će aerodrom u Briselu ostati zatvoren najranije do nedelje, 27. marta.
Dvojica bombaša samoubica, prvi koji se po rečima tužioca zove Ibrahim el Bakravi i drugi Nadžim Lahravi, koji je prema policijskim izvorima odgovoran za pravljenje bombe za novembarske napade u Parizu, razneli su se u utorak na aerodromu ubivši najmanje 11 ljudi.
Za trećim napadačem na aerodrom čija bomba nije eksplodirala i koji je pobegao vodi se potraga.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.