Brazilski predsednik Bolsonaro u poseti Rusiji od 14. do 17. februara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Feb.2022, 10:58

Brazilski predsednik Bolsonaro u poseti Rusiji od 14. do 17. februara

Poseta brazilskog predsednika Žaira Bolsonara Rusiji zakazana je za period od 14. do 17. februara, saopštilo je danas brazilsko ministarstvo spoljnih poslova.

Početkom prošlog decembra, Bolsonaro je najavio posetu ruskoj prestonici na poziv predsednika Rusije Vladimira Putina i tada je poručio da je će ta poseta biti od obostranog interesa i da mu je cilj "da produbi odnose sa Rusijom", prenosi agencija TASS.

Kasnije je brazilski predsednik ponovo potvrdio svoje planove uprkos pritiscima SAD i pozivu američke vlade da otkaže posetu zbog rastućih tenzija u odnosima Rusije i Ukrajine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.