Brat uhapšenog Amerikanca objasnio zašto je Pol često posećivao Rusiju

Izvor: Vesti-online.com, 04.Jan.2019, 00:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brat uhapšenog Amerikanca objasnio zašto je Pol često posećivao Rusiju

Brat američkog državljanina Pola Vilana, koji je u Rusiji uhapšen zbog špijunaže, ispričao je za medije da je on u Rusiju dolazio pre svega poslovno, ali i privatno, kako bi se viđao sa svojim prijateljima.

Naime, Dejvid Vilan je rekao i da je od američkog ambasadora u Rusiji Džona Hantsmena dobio informaciju da je Pol dobro i da se nalazi u normalnim uslovima.

- Niko još nije upoznat sa detaljima zašto je Pol uhapšen. Nikome iz porodice nije jasno zbog >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << čega se Pol tereti za špijunažu. Pored toga, niko još nije uspeo da stupi sa njim u kontakt - rekao je Dejvid, a preneo je radio NPR.

Dejvid je dodao i da je Pol u više navrata posećivao Rusiju, uglavnom zbog posla, ali i kako bi se video sa prijateljima sa kojima se upoznao preko društvenih mreža.

- Rusija je samo jedno od mnogih mesta koje je Pol posećivao. Oduvek je voleo da putuje - kazao je Dejvid.

Prethodno su ruski mediji saopštili da je američki ambasador u Rusiji Džon Hantsmen posetio Pola Vilana i obećao da će američkog diplomatsko predstavništvo pružiti svu moguću podršku kako bi se on našao na slobodi.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.