Branioci Arktika: Avioni MiG-31 preuzeli borbenu dužnost na arhipelagu Nova Zemlja

Izvor: Vostok.rs, 16.Jan.2021, 14:58

Branioci Arktika: Avioni MiG-31 preuzeli borbenu dužnost na arhipelagu Nova Zemlja

Posade lovaca-presretača MiG-31BM stupile su na borbenu dužnost da čuvaju granicu u vazdušnom prostoru arhipelaga Nova Zemlja. Avioni MiG-31BM Odvojenog mešovitog vazduhoplovnog puka Severne flote služiće na arhipelagu Nova Zemlja. Dežurstvom će se značajno proširiti zona kontrole vazdušnog prostora borbenih aviona Severne flote na Arktiku i značajno povećati kontrola vazdušnog prostora iznad Severnog morskog puta, prenosi TV Zvezda. Prošle godine lovci-presretači MiG-31BM već su izveli niz misija za obuku sa aerodroma Rogačevo na Novoj Zemlji. Nekoliko godina ranije, na Novoj Zemlji, protivvazdušni raketni puk 45. Armije vazduhoplovstva i PVO Severne flote, naoružan PVO sistemima S-400 "Triumf", preuzeo je borbenu dužnost da zaštiti vazdušni prostor ruskog Arktika. Avioni MiG-31BM su savremena verzija supersoničnog lovca-presretača velikog dometa. Namenjen je za otkrivanje i uništavanje vazdušnih ciljeva na izuzetno malim, malim, srednjim i velikim nadmorskim visinama, u bilo koje doba dana i u bilo kojim vremenskim uslovima. 

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

ODBRANA ARKTIKA I SEVERNOG MORSKOG PUTA: Ruska eskadrila "moćnih zmajeva" stupila na dužnost

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Jan.2021

Pre nekoliko godina na Novu Zemlju već je dopremljen PVO kompleks S-400 Trijumf..Eskadrila ruskih lovaca-presretača MiG-31B stupila je na borbeno dežurstvo na arhipelagu Nova Zemlja na Arktiku, a glavni zadatak je da čuvaju nebo nad Severnim morskim putem...Kako se navodi, u pitanju je eskadrila...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.