Izvor: NoviMagazin.rs, 07.Nov.2020, 19:38

Borbe kod strateški važne tačke u Nagorno Karabahu

Jermenija je danas saopštila da se se vode "žestoke borbe" azerbejdžanske vojske i snaga regiona Nagorno Karabah u okolini grada Šuše, strateški ključnog mesta na putu ka glavnom gradu regiona, Stepanakertu.

Od početka rata, 27. septembra, azerbejdžanske snage su zauzele važne delove teritorije na jugu Nagorno Karabaha i već danima se približavaju Šuši i važnom putu koji povezuje Stepanakert i Jermeniju.

Šuša se nalazi na tom putnom pravcu, na planini, >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << i ima nadimak "Jerusalim Nagorno Karabaha" zbog simboličnog značaja za obe strane.

Dva portparola jermenskog ministarstva odbrane su navela da se vode teške borbe oko Šuše.

Šuša je takođe bila meta bombardovanja, a vlasti Nagorno Karabaha tvrde i da je Stepanakert gađan projektilima "Grad" i "Smerč".

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

ODLUČUJUĆA BITKA NA KAVKAZU Vode se žestoke borbe, a ko osvoji OVAJ GRAD DOBIJA I RAT?

Izvor: Blic, 08.Nov.2020, 18:05

U ratu koji se vodi u Nagorno-Karabahu došlo je do moguće kritične tačke. U toku je borba oko jednog grada koja bi mogla da odluči ceo sukob.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.