Bokova: Uništenje Nimurda je ratni zločin

Izvor: NoviMagazin.rs, 06.Mar.2015, 13:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bokova: Uništenje Nimurda je ratni zločin

Generalna direktora Uneska Irina Bokova ocenila je da je uništavanje kulturnog nasleđa, poput drevnog grada Nimurd u Iraku jednako ratnom zločinu.

Bokova je u danas objavljenom saopštenju pozvala ljude širom sveta, "naročito mlade" da zaštite "nasleđe celog čovečanstva".

Iračka vlada saopštila je da su ekstremisti Islamske države budložerima uništili drevni grad Nimurd na severu Iraka.

Bokova je osudila taj "kulturni haos" i dodala da je alarmirala i generalnog sekretara UN-a Ban Ki-muna i tužioce Međunarodnog krivičnog suda, piše AP.

Nimurd se smatra jednim od najznačajnijih arheoloških otkrića 20. veka.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bokova: Uništenje Nimruda je ratni zločin

Izvor: NoviMagazin.rs, 06.Mar.2015

Generalna direktora Uneska Irina Bokova ocenila je da je uništavanje kulturnog nasleđa, poput drevnog grada Nimrud u Iraku jednako ratnom zločinu...Bokova je u danas objavljenom saopštenju pozvala ljude širom sveta, "naročito mlade" da zaštite "nasleđe celog čovečanstva"...Iračka vlada saopštila...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.