Izvor: RTS, 23.Jan.2022, 14:24

Blinken odobrio baltičkim državama slanje oružja u Ukrajinu

Američki državni sekretar Entoni Blinken izjavio je da je odobrio baltičkim državama, Estoniji, Letoniji i Litvaniji, da pošalju protivtenkovske i protivvazdušne rakete američke proizvodnje u Ukrajinu.
Entoni Blinken je, kako Glas Amerike prenosi, zahvalio bivšim sovjetskim republikama i članicama NATOa"na njihovoj dugogodišnjoj podršci Ukrajini".

"Ubrzao sam i odobrio, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i mi u potpunosti podržavamo transfere odbrambene opreme koje NATO saveznici Estonija, Letonija, Litvanija pružaju Ukrajini kako bi ojačala svoju sposobnost da se brani od ničim izazvane i neodgovorne agresije Rusije", napisao je Blinken u objavi na Tviteru.
Kako se navodi, on je najavio da je odobrio isporuku oružja dan nakon što je izgledalo da su SAD i Rusija postigle mali napredak u sve težem sukobu oko Ukrajine, pri čemu su obe strane napustile poslednju rundu pregovora na visokom nivou u petak obećavajući samo da će nastaviti razgovor.
Američki državni sekretar i ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov razgovarali su oko sat i po u Ženevi, pri čemu su oba zvaničnika odbila da odustanu od suštinskih zahteva.
Zapad zahteva da Rusija povuče svoje trupe i oružje sa granice sa Ukrajinom, dok Moskva traži da NATO smanji svoje operacije u istočnoj i centralnoj Evropi i insistira da zapadna vojna alijansa odbije kandidaturu Ukrajine za članstvo.
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Blinken odobrio baltičkim zemljama da šalju oružje u Ukrajinu

Izvor: Blic, 23.Jan.2022

Američki državni sekretar Entoni Blinken izjavio je da je odobrio baltičkim državama Estoniji, Letoniji i Litvaniji da pošalju protivtenkovske i protivvazdušne rakete američke proizvodnje u Ukrajinu.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.