Blinken kaže da Rusija sprema ‘izgovor’ za napad na Ukrajinu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 17.Feb.2022, 13:35

Blinken kaže da Rusija sprema ‘izgovor’ za napad na Ukrajinu

Američki državni sekretar Entoni Blinken (Anthony) izjavio je 17. februara da Vašington veruje da bi Rusija mogla da pokuša da izvrši invaziju na Ukrajinu, upozorivši da se Moskva sprema da preduzme takvu vojnu akciju u „narednim danima“,  javlja Rojters. Prethodno je američki predsednik Džo Bajden (Joe Biden) izneo ocenu da je pretnja od ruske invazije "veoma visoka". Kremlj, sa druge strane, kaže da takva izjava podiže tenzije. Blinken je u obraćanju pred Savetom bezbednosti...
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini,   NATO

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

NATO: Rusija obmanjuje svet o kretanju trupa u blizini Ukrajine

Izvor: Danas, 17.Feb.2022

NATO je danas optužio Rusiju da obmanjuje svet tvrdnjama o povratku dela vojske u baze, navodeći da je Moskva povećala broj vojnika na granici sa Ukrajinom za 7.000.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.