Bivši šef CIA se nagodio sa tužilaštvom

Izvor: RTS, 03.Mar.2015, 19:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bivši šef CIA se nagodio sa tužilaštvom

Bivši šef CIA Dejvid Petreus priznao je krivicu za nepažljivo postupanje sa poverljivim informacijama.
Petreus je postigao sporazum sa tužilaštvom povodom optužbi da je dostavljao osetljive informacije njegovoj ljubavnici Poli Brodvel, dok je bio direktor CIA.

Tužilaštvo >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je objavilo da je sa Petreusom postignut sporazum. Ne očekuje se da on služi zatvorsku kaznu, piše Gardijan.
Petreusovi advokati Dejvid Kendal i Robert Barnet iz Vašingtona odbili su da komentarišu potez svog klijenta.
Američko tužilaštvo ranije je preporučilo iznošenje optužbi protiv Petreusa jer je bivšoj ljubavnici Poli Brodvel odavao poverljive informacije.
Petreus, koji je bio komandant američkih snaga u Iraku i Avganistanu pre nego što je preuzeo funkciju direktora CIA, podneo je ostavku 2012. godinen nakon što su u javnosti objavljeni detalji njegove afere sa Polom Brodvel.
Istraga američkog ministarstva pravosuđa usmerena je na to da je Petreus dao pristup elektronskoj pošti CIA i druge poverljive informacije dok je bio direktor agencije.

Agenti američkog Federalnog istražnog biroa pronašli su poverljive dokumente na Petreusovom računaru nakon što je podneo ostavku.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Bivši šef CIA priznao krivicu

Izvor: B92, 03.Mar.2015

Bivši šef CIA Dejdiv Petreus priznao je krivicu za nepažljivo postupanje sa poverljivim informacijama...Petreus je postigao sporazum sa tužilaštvom, povodom optužbi da je dostavljao osetljive informacije njegovoj ljubavnici Poli Brodvel, dok je bio direktor CIA...Tužilaštvo je objavilo da je...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.