Ex šef CIA priznao: Ljubavnica videla tajne spise

Izvor: Mondo, 03.Mar.2015, 18:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ex šef CIA priznao: Ljubavnica videla tajne spise

Bivši direktor CIA Dejvid Petreus upao je u postupak dogovora sa federalnim tužiocem da prizna nelegalno postupanje sa poverljivim dokumentima.

Dejvid Petreus sa ljubavnicom Polom Brodvel

Tužilac je Petreusa nagnao da prizna nedelo, zbog koga je i podneo ostavku u CIA,  u zamenu za blažu kaznu jer ima dokaze da je bivši prvi čovek Centralne obaveštajne agencije davao na uvid određena poverljiva >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << dokumenta svojoj ljubavnici.

Ministarstvo pravde je prosledilo tri dokumenta Oblasnom sudu u utorak – informaciju o kriminalnom aktu, dogovor o proznanju krivice i izjavu o činjenicama, javlja RT Amerika.

Dogovor o priznanju pokriva jedan slučaj neodobrenog premeštanja poverljivih dokumenata, što kao kažnjiv akt povlači maksimalnu kaznu od godinu dana zatvora.

Za sada nema informacija o kojim se spornim dokumentima radi a koje je čitala Petreeusova ljubavnica.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bivši šef CIA se nagodio sa tužilaštvom

Izvor: RTS, 03.Mar.2015

Bivši šef CIA Dejvid Petreus priznao je krivicu za nepažljivo postupanje sa poverljivim informacijama. . Petreus je postigao sporazum sa tužilaštvom povodom optužbi da je dostavljao osetljive informacije njegovoj ljubavnici...

Nastavak na RTS...

Bivši direktor CIA priznao da je odavao državne tajne, dobiće uslovnu kaznu

Izvor: Blic, 04.Mar.2015, 01:17

General Dejvid Petreus, bivši direktor američke Centralne obaveštajne agencije CIA postigao je sporazum s američkim ministarstvom pravde oko afere vezane za njegovo davanje tajnih dokumenata svojoj ljubavnici i autorki njegove biografije...General će prema postignutoj nagodbi proći sa dvogodišnjom...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.