Bivši general najbliži predsedničkoj funkciji u Bugarskoj

Izvor: N1 televizija, 06.Nov.2016, 21:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bivši general najbliži predsedničkoj funkciji u Bugarskoj

Kandidat opozicione Socijalističke partije, bivši general Rumen Radev, osvojio je najviše glasova na predsedničkim izborima koji su u nedelju održani u Bugarskoj, a protivkandidat u drugom krugu biće mu predsednica Skupštine Cecka Cačeva iz vladajuće partije Gerb premijera Bojka Borisova.

Ankete na biračkim mestima pokazale su da je Radev osvojio između 24,8 i 26,7 odsto glasova i bio je nešto uspešniji od Cačeve, koja je dobila podršku između 22,5 i 23,5 >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << odsto birača, preneo je AP.

Bez obzira na moguću grešku, jasno je da ni jedan kandidat nije bio ni blizu natpolovične većine, što znači da će predsednik države biti izabran u drugom krugu, koji će biti održan za sedam dana.

Na današnjim izborima glasalo se za čak 21 kandidata.
Pogledaj vesti o: Predsednički izbori

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Bugarska: Radev i Cačeva idu u drugi krug

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Nov.2016, 01:04

Na jučerašnjim predsedničkim izborima u Bugarskoj najviše glasova je dobio opozicioni kandidat Rumen Radev - 24,9 posto, a sledi sa 22,3 odsto Cecka Cačeva, kandidatkinja vladajuće partije Gerb premijera Bojka Borisova, pokazali su prvi preliminirani rezultatati...Ukoliko ovi rezultati budu i zvanično...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.