Bivšem ambasadoru SAD nije odobrena viza za Rusiju

Izvor: RTS, 11.Nov.2016, 22:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bivšem ambasadoru SAD nije odobrena viza za Rusiju

Nekadašnji američki ambasador u Moskvi Majkl Mekfol izjavio je da mu je zabranjeno da putuje u Rusiju zbog odluke tamošnjih vlasti da odgovore SAD na zabrane viza visokim ruskim zvaničnicima.
Mekfol je rekao američkoj agenciji Asošejted pres da je podneo zahtev za rusku vizu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << kako bi u decembru otputovao u Rusiju zbog mogućeg rada na obezbeđivanju nesmetane tranzicije ka vlasti Hilari Klinton, ako bi ona bila izabrana za predsednicu SAD.
Mekfol koji je bio ambasador SAD u Moskvi od 2012. do 2014. godine, a sada radi na Univerzitetu Stanford, rekao je da je bio "izuzetno razočaran odlukom".
Kako je rekao, u Rusiju je putovao više od stotinu puta i tamo ima mnogo prijatelja, kao i da je veći deo karijere proveo proučavajući Rusiju.
Rusko Ministastvo spoljnih poslova je potvrdilo da je doneta odluka o zabrani, prenele su ruske novinske agencije, pozivajući se na neimenovane izvore.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Bivšem ambasadoru SAD u Moskvi zabranjen ulazak u Rusiju

Izvor: B92, 12.Nov.2016, 00:04

Vašington -- Bivši ambasador SAD u Moskvi Majkl Mekfol izjavio je da mu je zabranjeno da putuje u Rusiju...To, kako navodi, predstavlja odgovor na to što su SAD uskratile vize visokim ruskim zvaničnicima...Ministarstvo spoljnih poslova Rusije potvrdilo je da je Mekfolu zabranjeno da poseti tu zemlju,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.