Bivšem ambasadoru SAD odbijena viza za Rusiju

Izvor: N1 televizija, 11.Nov.2016, 21:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bivšem ambasadoru SAD odbijena viza za Rusiju

Rusija je odbila da izda vizu bivšem ambasadoru SAD u Moskvi, Majklu Mekfolu. Odbijanje vize je odgovor na odluku SAD o zabrani ulaska u zemlju visokim ruskim zvaničnicima.

Mekfol je rekao da je zahtev za rusku vizu podneo kako bi u decembru otputovao u Rusiju zbog mogućeg rada na obezbeđivanju nesmetane tranzicije ka vlasti Hilari Klinton, ako bi ona >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << bila izabrana za predsednicu SAD.

Američki diplomata kaže da je izuzetno razočaran odlukom i ističe da je u Rusiju putovao više od stotinu puta i da tamo ima mnogo prijatelja, kao i da je veći deo karijere proveo proučavajući Rusiju.

Rusko Ministastvo spoljnih poslova je potvrdilo da je doneta odluka o zabrani.

Mekfol je bio ambasador SAD u Moskvi od 2012. do 2014. godine, a sada radi na Univerzitetu Stanford.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Bivšem ambasadoru SAD nije odobrena viza za Rusiju

Izvor: NoviMagazin.rs, 11.Nov.2016

Nekadašnji američki ambasador u Moskvi Majkl Mekfol izjavio je da mu je zabranjeno da putuje u Rusiju zbog odluke tamošnjih vlasti da odgovore SAD na zabrane viza visokim ruskim zvaničnicima...On je rekao američkoj agenciji Asošejted pres da je podneo zahtev za rusku vizu kako bi u decembru otputovao...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.