Bivšem ambasadoru SAD u Moskvi zabranjen ulazak u Rusiju

Izvor: B92, 12.Nov.2016, 00:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bivšem ambasadoru SAD u Moskvi zabranjen ulazak u Rusiju

Vašington -- Bivši ambasador SAD u Moskvi Majkl Mekfol izjavio je da mu je zabranjeno da putuje u Rusiju.

To, kako navodi, predstavlja odgovor na to što su SAD uskratile vize visokim ruskim zvaničnicima.

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije potvrdilo je da je Mekfolu zabranjeno da poseti tu zemlju, prenele su ruske novinske agencije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pozivajući se na neimenovane izvore.

Mekfol je rekao za AP da je podneo zahtev za dobijanje vize za Rusiju kako bi posetio Moskvu u decembru ove godine zbog mogućeg rada na obezbeđivanju "glatke tranzicije" vlasti na Hilari Klinton, da je ona izabrana za predsednika SAD.

Mekfol, koji je bio američki ambasador u Moskvi od 2012. do 2014. godine, a sada radi na Univerzitetu Stanford, rekao je da je "veoma razočaran" odlukom.

Istakao je da je u Rusiju putovao stotine puta, da tamo ima mnogo prijatelja, kao i da je veliki deo karijere posvetio "izučavajući" Rusiju.
Pogledaj vesti o: Ambasador Rusije,   Moskva

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rusi uzvratili: Ex ambasadoru zabranjen ulaz

Izvor: Mondo, 12.Nov.2016

Bivši ambasador SAD u Moskvi, Majkl Mekfol, izjavio je da mu je zabranjeno da putuje u Rusiju što, kako tvrdi, predstavlja odgovor na to što su SAD uskratile vize visokim ruskim zvaničnicima...Foto: iStock/Getty Images..Ministarstvo spoljnih poslova Rusije potvrdilo je da je Mekfolu zabranjeno da...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.