Izvor: RTS, 15.Avg.2022, 13:28

Bivša predsednica Mjanmara Aung San Su Ći osuđena na šest godina zatvora

Sud u Mjanmaru osudio je nekadašnju predsednicu Aung San Su Ći na šest godina zatvora zbog korupcije, preneo je Rojters pozivajući se na svoje izvore.
Nekadašnja predsednica Mjanmara i vođa tamošnje opozicije vojnoj vlasti optužena je po najmanje 18 tačaka za različite zločine, za koje je ukupna maksimalna kazna 190 godina zatvora.

Su Ći je nazvala optužbe apsurdnim i sve ih odbacila.
Na današnjem suđenju proglašena je krivom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << za zloupotrebu novčanih sredstava fondacije koju je osnovala, kako bi izgradila kuću i iznajmila državno zemljište po povlašćenoj ceni.
Aung San Su Ći, koja se nalazi u samici u zatvoru u prestonici Nejpjidu, ranije je već osuđena na 11 godina zatvora po drugim optužbama. 
U Mjanmaru je od 1. februara prošle godine na vlasti vojna hunta, koja je zbacila s vlasti stranku koju je predvodila Su Ći, a nju uhapsila.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Smenjena liderka Mjanmara Su Ći osuđena na još šest godina zatvora

Izvor: Danas, 15.Avg.2022

Smenjena liderka Mjanmara Aung San Su Ći proglašena je krivom po još tačaka optužnice za korupciju i dodeljena joj je kazna od još šest godina zatvora, piše Skaj njuz.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.