Bild: De Mezijer u jeku izbegličke krize na odmoru

Izvor: Press, 02.Nov.2015, 15:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Bild": De Mezijer u jeku izbegličke krize na odmoru

Nemački tabliod "Bild" je u jeku izbegličke krize "uhvatio na delu" ministra unutrašnjih poslova Tomasa de Mezijera, ozbiljnog Prusa, kako se, uz sveže ceđeni sok i kapućino ovog vikenda odmarao u Španiji i pitao ga zašto nije u Berlinu.
          "Odmah letim nazad", odgovorio je ministar koji je u sobi od 240 evra, na španskom ostvru Majorka, najomiljenijoj destinaciji Nemaca, odseo zajedno >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << sa suprugom, s kojom je doručkovao voćnu salatu sa jogurtom, šunku, kapućino i sveže ceđeni sok od pomorandže, uz francuski kroason i džem od pomorandže. "Juče je bio sastanak sa novim koordinatorom za izbeglička pitanja Peterom Altmajerom.Zašto niste bili tamo", pitao je "Bild" ministra, a ovaj je odgovorio "ja sam na odmoru". "Hiljade dobrovoljaca rade već mesecima, šta kažete na to", bilo je sledeće pitanje moćnog tablioda, na koje je ministar odgovorio da je on sada jednostavno preko vikenda na odmoru i odamh posle Toga sve ide dalje. Na pitanje šta misli, kako će reagovati dobrovoljni pomagači kada pročitaju da se on u zenitu krize odmara, reagovala je ministrova žena i rekla da je izbeglička kriza već mesecima u zenitu. "Možete mene pitati, u kakvoj fazi je moj muž trajno i koliko je nužno da on malo, par dana, odahne", rekla je supruga, brancehi svog muža, nekadašnjeg ministra odbrane Nemačke. Na pitanje tablioda da li to znači da je njen muž na limitu, ona je odgovorila više od toga i da se on jednom mora odmoriti i pokušati da se naspava. Izbeglička kriza u Nemačkoj je glavna unutrašnjo-politička tema koja je izazvala mnoge nesuglasice i nesporazume među samim koalicionim partnerima, ali i u okviru demohrišćana, kancelara Angele Merkel, gde pre svega bavarska Hrišćansko-socijalna unija od nje traži da se odrekne svoje politike otvorenih vrata i ograniči broj ulazaka izbeglica u Nemačku.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.