Berluskoni optužen da je podmićivao svedoke na suđenju

Izvor: Press, 29.Nov.2013, 14:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Berluskoni optužen da je podmićivao svedoke na suđenju

Optužba je usledila dva dana pošto mu je italijanski parlament oduzeo poslanički mandat zbog osude za utaju poreza.
Optužba je proizašla sa suđenje trojici Berluskonijevih saradnika koji su optuženi da su privodili prostitutke na Berluskonijeve kućne zabave u vili kod Milana, preneo je AFP.
Sud je danas saopštio da su dokazi protiv Berluskonija i ostalih umešanih lica poslati tužilaštvu za koje se očekuje da će otvoriti novu istragu u tom slučaju, pokazuju sudska dokumenta.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Press << /> U njima se kaže da postoji dokaz da je Berluskoni dao novac i još neke stvari mladim ženama koje su učestvovale na njegovim zabavama, da lažno svedoče na tom suđenju koje je bilo jedan od skandala koji su obeležili kraj njegovog poslednjeg premijerskog mandata 2011. godine.
U sudskim spisima piše da je Berluskoni svedocima na suđenju redovno isplaćivao najmanje 2.500 evra mesečno i da je to "nezakonito delovanje i dokaz korupcije".
Berluskoni je u junu osuđen na sedam godina zatvora zbog navođenja maloletnice na prostituciju, kao i zbog zloupotrebe položaja.
Berluskoni i Marokanka Karima El Marug, poznata kao Rubi, negirali su seksualne odnose.
U vreme kada je poznavala sedamdesetšestogodišnjeg medijskog magnata, Rubi je imala 17 godina i rekla je da je za dolazak na zabavu u Berluskonijevu vilu dobila sedam hiljada evra.
Tužilaštvo je u slučaju Rubi tražilo maksimalnu kaznu od šest, a Berluskoni je dobio sedam godina zatvora.
On će moći da se žali na presudu, kao i na onu prema kojoj je osuđen na četiri godine zatvora zbog utaje poreza.
Berlusconi je izjavio da nije kriv i najavio žalbu.
Na odvojenom, ali pararelnom suđenju, trojica Berluskonijevih saradnika Lele Mora, Emilio Fede i Nikole Mineti, proglašeni su krivim jer su navodili mlade žene na prostituciju.

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Sud: Berluskoni podmićivao svedoke

Izvor: B92, 29.Nov.2013

Milano -- Italijanski sud optužio Berluskonija da je podmićivao svedoke da lažno svedoče na suđenju u slučaju u kojem je on bio optužen da je plaćao za seksualni odnos...Optužba je usledila dva dana pošto mu je italijanski parlament oduzeo poslanički mandat zbog osude za utaju poreza. Optužba...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.