Berluskoni odbio da svedoči pred sudom

Izvor: RTS, 11.Nov.2019, 17:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Berluskoni odbio da svedoči pred sudom

Nekadašnji italijanski premijer Silvio Berluskoni odbio je da svedoči na suđenju dugogodišnjem saradniku osumnjičenom da je pokušao da bude most između mafijaša i političara.
Berluskoni je pred sudom u Palermu na Siciliji rekao da su mu advokati savetovali da ne odgovara na pitanja, prenosi AP i dodaje da je odbio i da se slika ili snima dok stoji pred sudijom.

Tužilaštvo tvrdi da je >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sicilijanska Koza Nostra pokušala da se približi političarima u nastojanju da dobije manje kazne za mafijaše.
Bliskog Berluskonijevog saradnika i bivšeg senatora za vreme njegove vlade Marčela Del Utrija niži sud je kaznio sa 12 godina zatvora u slučaju u kom se pominjala saradnja Koza nostre i državnih institucija nakon tragičnih bombaških napada u Firenci, Rimu i Milanu 1993. godine.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.