Izvor: NoviMagazin.rs, 11.Nov.2019, 16:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Berluskoni neće svedočiti o vezama političara i mafije

Bivši italijanski premijer Silvio Berluskoni odbio je danas da svedoči u drugostepenom postupku protiv njegovog dugogodišnjeg saradnika osuđenog za povezivanje mafijaša i političara.

Berluskoni je sudu u Palermu rekao da su mu advokati savetovali da ne odgovara na pitanja. On je takođe odbio da bude sniman i fotografisan u sudnici.

Tužilaštvo tvrdi da je sicilijanska Koza nostra želela da se približi političarima da bi izdejstvovala manje stroge zakone protiv >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << mafije.

Berluskonijev blizak saradnik i nekadašnji senator za njegovu partiju Napred Italijo (Forza Italia) Marčelo Del'Utri 2018. je prvostepeno osuđen u slučaju u kom se navodila saradnja Koza nostre i državnih institucija nakon smrtonosnih bombaških napada mafije u Firenci, Rimu i Milanu 1993. godine, izvedenih da bi se zastrašili političari.

Berluskoni je prvi put postao premijer 1994. godine.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Berluskoni odbio da svedoči o vezama političara i mafije

Izvor: B92, 11.Nov.2019

Bivši italijanski premijer Silvio Berluskoni odbio da svedoči u postupku protiv njegovog dugogodišnjeg saradnika osuđenog za povezivanje mafijaša i političara...Berluskoni je sudu u Palermu rekao da su mu advokati savetovali da ne odgovara na pitanja. On je takođe odbio da bude sniman i fotografisan...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.