Berlin: Policija oslobodila dvojicu osumnjičenih islamista

Izvor: Blic, 27.Nov.2015, 12:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Berlin: Policija oslobodila dvojicu osumnjičenih islamista

Nemačka policija saopštila je danas da je oslobodila dva muškarca koja je stavila u pritovr u okviru istrage o islamističkim ekstremistima u nemačkoj prestonici.

Kako je policija precizirala, nije bilo dokaza za dalje zadržavanje 28-godišnjeg Sirijca i 46-godišnjeg Tunišanina koji su juče uhapšeni, prenele su agencije.

Lokalni mediji su naveli da je policija njih dvojicu osumnjičila za planiranje transporta eksploziva iz Minhena kako bi bio korišćen u mogućem >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << napadu u Dortmundu.

Policija je, međutim, objasnila da nema dokaza da je eksploziv pronadjen ni u njihovom automobilu ni u džamiji u kojoj je sprovela raciju.

Istraga se nastavlja, napomenula je policija u Berlinu.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Berlin: Pušteni osumnjičeni za povezanost s terorizmom

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 27.Nov.2015

Njemačka policija pustila je dvojicu muškaraca koji su bili uhapšeni pod sumnjom da pripapadaju islamskim ekstremistima u Njemačkoj...“Nema dokaza da su 28 godišnji Sirijac i 46 Tunižanin kovali urotu” saopćila je policija...Nakon njihova hapšenja policija je izvršila raciju u džamiji...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.