Beloruski KGB: Pokušaj prodaje umetničkih slika iz Janukovičevog doma

Izvor: Press, 30.Sep.2014, 13:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beloruski KGB: Pokušaj prodaje umetničkih slika iz Janukovičevog doma

Beloruski KGB saopštio je da su uhapsili nekoliko trgovaca umetninama koji su pokušali da prodaju pet slika za koje su tvrdili da su dela uzeta iz rezidencije nekadašnjeg ukrajinskog predsednika Viktora Janukoviča.
Portparol KGB-a Artur Strek rekao je AP da su dileri tražili dva miliona evra za slike Monea, Van Goga, Kandinskog, Munka i ruskog umetnika Konstantina Juona.



Stručnjaci >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << još uvek nisu utvrdili da li je reč o autentičnim delima, kao ni da li su pripadali Janukoviču koji je pobegao iz Ukrajine u februaru posle više meseci uličnih protesta. Ukrajinci koji su kasnije ušli u njegovu rezidenciju bili su, piše AP, šokirani raskoši u kojoj je živeo.

Portparol KGBa rekao je i da je pretragom domova uhapšenih dilera otkriveno više od 100 ikona i slika.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.