Izvor: RuskaRec.ru, 22.Feb.2017, 01:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bela kuća saopštila da Tramp želi dil sa Rusijom

„Tramp je jasno rekao da ukoliko bude uspeo da postigne dogovor sa Rusijom, što je pokušavalo nekoliko prethodnih američkih administracija, on će to i učiniti, a ukoliko ne bude uspeo neće učiniti. Ipak, on će pokušati", rekao je Spajser, primetivši da na pozitivan ishod dogovora ukazuje činjenica da je „Tramp uspešan biznismen i pregovarač", prenosi agencija Lenta.  Kako je Spajser rekao, „ukoliko Vašngton i Moskva pronađu zajednički jezik u pogledu uništenja >> Pročitaj celu vest na sajtu RuskaRec.ru << terorističke organizacije Islamska država i ekonomskih interesa, dogovor će biti postignut". NI: Protivnici Trampove ruske politike su „korisni idioti” ID „Nastavićemo da radimo na tome sa Rusijom. Ukoliko je to u interesu SAD, Tramp će postići dogovor", dodao je Spajser. Ranije je stalna predstavnica SAD pri UN Niki Hejli izjavila je da SAD i Rusija mogu da poprave odnose, međutim, to se neće dogoditi ukoliko bi normalizacija odnosa nanosila štetu evropskim saveznicima Vašingtona.  Portparol Bele kuće rekao je 14. februara da Tramp očekuje od Rusije aktivno učešće u deeskalaciji konflikta na jugoistoku Ukrajini i vraćanje Krima. On je takođe naglasio da bi Tramp voleo da „bude u prilici da popravi odnose sa Rusijom, za razliku od prethodne administracije“, radi rešavanja mnogih problema, kao što je, recimo, borba protiv ID.

Nastavak na RuskaRec.ru...






Povezane vesti

BELA KUĆA PORUČUJE: Tramp će pokušati da napravi dogovor sa Putinom

Izvor: Kurir, 22.Feb.2017

...„Tramp je jasno rekao da ako bude u mogućnosti da napravi dogovor sa Rusijom, što je nekoliko prethodnih administracija pokušalo da uradi, on će to i učiniti, a ako ne bude — onda neće Ali on će se potruditi Mislim da njegov uspeh kao biznismena i pregovarača treba posmatrati kao pozitivan...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RuskaRec.ru. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RuskaRec.ru. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.