Bela kuća: Tramp i Pens na distanci nekoliko dana

Izvor: VOA, 12.Maj.2020, 21:37

Bela kuća: Tramp i Pens na distanci nekoliko dana

Potpredsednik Sjedinjenih Država Majk Pens, čija portparolka je pozitivna na koronavirus, nekoliko dana će biti na fizičkoj distanci od predsednika Donalda Trampa, saopštila je portparolka Bele kuće Kejli Mekeneni. Pens nije prisustvovao Trampovoj konferenciji za novinare u ponedeljak, niti sastanku sa vojnim i bezbednosnim zvaničnicima u subotu, nakon što je njegova portparolka Kejti Miler prošle nedelje testirana pozitivna na Kovid 19. "Potpredsednik je odlučio da bude na distanci nekoliko dana", rekla je Mekeneni na konferenciji za novinare u Beloj kući i dodala da će Pens na kraju doneti odluku do kada će to trajati. Pens je bio negativan na testu na koronavirus, ali je Bela kuća naložila zaposlenima u Zapadnom krilu, gde članovi Trampove administracije obavljaju dnevne operacije i gde se nalazi predsednikova Ovalna kancelarija, da nose maske sve vreme dok su u zgradi, osim kad sede za svojim stolom. Mnogi visoki zvaničnici administracije nosili su maske tokom Trampove konferencije za novinare u ponedeljak, što predsednik još nije uradio u javnosti. Trampovi bliski saradnici dnevno se testiraju na Kovid 19, kao i mnogi drugi zvaničnici u Beloj kući. Svakodnevno će biti testirani i novinari koji izveštavaju iz Bele kuće. Tri ključna američka zvaničnika u borbi protiv koronavirusa su u samoizolaciji od subote, jer su bila u kontaktu sa osobama koje su testirane pozitivno na Kovid 19.

Nastavak na VOA...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pens se drži podalje od Trampa nekoliko dana

Izvor: B92, 12.Maj.2020

Potpredsednik SAD Majk Pens, čija bliska saradnica je testirana pozitivno na koronavirus, rešio je da se drži dalje od predsednika Trampa "nekoliko dana"...Novi koronavirus se prošle nedelje pojavio u epicentru američke izvršne vlasti, Kejti Miler portparolka Majka Pensa je testirana pozitivno,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.