Bastrikin: Hibridni rat SAD protiv Rusije prešao u otvorenu fazu

Izvor: Vostok.rs, 18.Apr.2016, 09:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bastrikin: Hibridni rat SAD protiv Rusije prešao u otvorenu fazu

Poslednjih deset godina Rusija i niz drugih zemalja žive u uslovima koje su SAD sa svojim saveznicima razvile pomoću tzv. „hibridnog rata", izjavio je predsednik Istražnog komiteta Aleksandar Bastrikin.

„Ovaj rat vodi se na različitim frontovima — političkom, ekonomskom, informacionom i pravnom, a poslednjih godina taj rat je prešao u kvalitativno novu fazu otvorenog sukoba", napisao je Bastrikin u svojoj kolumni za „Komersant-Vlast".

Bastrikin je optužio Zapad za vršenje pritiska na Rusiju uz pomoć „monetarnog rata". On smatra da „manipulišući dolarom, SAD obaraju nacionalne valute zemalja u razvoju". Da bi se suprotstavilo sličnim pokušajima trebalo bi pojačati kontrolu prenosa kapitala preko granice.

Bastrikin je skrenuo pažnju na rast troškova SAD za programe razvoja demokratije u državama koje se graniče sa Rusijom. On je uveren da se radi o „informaciono-ideološkom oružju, koje će se i dalje primenjivati za potpirivanje antiruskog raspoloženja".

Odnosi Rusije i Zapada pogoršali su se zbog situacije u Ukrajini. Krajem jula 2014. Evropska Unija i SAD su, nakon sankcija protiv određenih lica i kompanija, uvele sankcije protiv čitavih sektora ruske ekonomije. Kao odgovor na to Moskva je ograničila uvoz prehrambenih proizvoda iz država koje su joj uvele sankcije. 

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

"Hibridni rat SAD protiv Rusije prelazi u otvorenu fazu"

Izvor: Vesti-online.com, 18.Apr.2016

predsednik Istražnog komiteta Aleksandar Bastrikin smatra da poslednjih deset godina Rusija i niz drugih zemalja žive u uslovima koje su SAD sa svojim saveznicima razvile pomoću tzv. "hibridnog rata"...- Ovaj rat vodi se na različitim frontovima, političkom, ekonomskom, informacionom i pravnom,...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.