Захарова: Русија и Африка уједињене схватањем слободе

Izvor: GradskeInfo.rs, 15.Jul.2023, 12:30

Захарова: Русија и Африка уједињене схватањем слободе

Схватање слободе уједињује Русију и афричке земље, иако се различито доживљава, изјавила је данас портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова на маргинама Другог самита Русија-Африка. Фото: Танјуг/AP/Russian Foreign Ministry Press Service „Русија и афричке земље су уједињене >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << схватањем слободе. Ми то доживљавамо другачије. Они то чине кроз призму свог историјског пута борбе против колонизатора. Они су ишли овим путем тешко и дуго. Али они ту слободу осец́ају и боре се за њу. За нас и за њих слобода је пре свега питање слободе духа, слободне воље“, рекла је Захарова за ТАСС.
Према њеним речима, постојали су стални покушаји освајања или експлоатације Русије и Африке, и тај тренд се наставља.
Она је напоменула да је у разговорима са представницима афричких земаља истакла “да се Руси значајно разликују од осталих Европљана“.
„Кључна разлика је у томе што су они у Западној Европи некада били трговци робљем, док ми нисмо. Они су имали ропство док ми нисмо“, истакла је она.
U Danskoj aktivisti spaljivali Kuran, Turksa traži preduzimanje hitnih mera

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Захарова: Русија и Африка уједињене схватањем слободе се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.