Bakterije neće pojesti MKS

Izvor: Vostok.rs, 30.Jan.2013, 17:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bakterije neće pojesti MKS

30.01.2013. -

Mikroorganizmi prisutni na Međunarodnoj kosmičkoj stanici ne predstavljaju pretnju po njenu bezbednost, izjavio je stručnjak Instituta za medicinsko-biološke probleme Ruske akademije nauka. Ranije su se u nekim medijima pojavile informacije da bakterije uništavaju materijale od kojih je izgrađena kosmička stanica. „Kolonije bakterija na stanici su sve brojnije, ali se ne hrane metalom, već samo utiču na površinu što može dovesti, recimo, do kratkog spoja. Ali posada MKS pokušava da to spreči“, - objasnio je naučnik.

Izvor: Glas Rusije, foto: EPA    

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Frančesko Sketino spreman da komanduje

Izvor: Vostok.rs, 30.Jan.2013

30.01.2013. -..„Spreman sam da se u bilo koji trenutak popnem na komandni most“, - izjavio je kapetan potonule luksuzne krstarice Kosta Konkordija pre početka suđenja na kojem Sketino želi da dokaže da su ga vlasnici krstarice - kompanija Kosta Kričijere – nezakonito otpustili posle brodoloma....

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.