Izvor: RTS, 03.Mar.2021, 22:52

Bajden produžio Rusiji sankcije još godinu dana zbog Krima

Predsednik SAD Džo Bajden odlučio je da na godinu dana produži sankcije Rusiji zbog Krima i situacije u Ukrajini, objavljeno je u Federalnom registru.
Sankcije protiv Rusije uvela je Trampova administracija 20. septembra 2018, ali i pre toga administracija 44. predsednika SAD Baraka Obame.

"Akcije i politika zbog kojih se uvode sankcije Rusiji nastavljaju da budu vanredna pretnja >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << za američku nacionalnu bezbednost i spoljnu politiku SAD", navodi se u propratnom objašnjenju predsednika Bajdena, a kojim se na godinu dana produžavaju sankcije Rusiji.
Krim je postao deo Rusije 2014. godine, nakon referenduma na kojem je ubedljiva većina stanovnika ovog poluostrva glasala za ulazak u sastav Ruske Federacije.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ruski mediji javili da je Bajden PRODUŽIO sankcije Rusiji

Izvor: Blic, 03.Mar.2021

Ruski mediji su javili da je predsednik SAD Džo Bajden odlučio da produži sankcije protiv Rusije na godinu dana.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.