SAD produžile sankcije Rusiji zbog Donbasa i Krima

Izvor: Vostok.rs, 04.Mar.2021, 09:02

SAD produžile sankcije Rusiji zbog Donbasa i Krima

Predsednik SAD Džozef Bajden produžio je na godinu dana sankcioni režim koji je uveden protiv Rusije 2014. godine zbog situacije u Ukrajini i na Krimu, navodi se u saopštenju Bele kuće.
„Postupci i politika, o kojoj se govori u predsedničkim ukazima, i dalje predstavljaju izuzetnu pretnju interesima nacionalne bezbednosti i spoljnoj politici SAD. Stoga režim vanredne situacije treba da ostane na snazi i posle 6. marta 2021. godine i trajaće još godinu dana“, navodi se u obrazloženju Bajdena, koje je upućeno Kongresu. Režim vanredne situacije, koji predviđa uvođenje sankcija protiv neke zemlje, američka vlada redovno produžava. Takav režim je uveden protiv Rusije nizom predsedničkih ukaza u martu 2014. godine zbog dešavanja na Krimu i u Donbasu, nakon čega je Vašington inicirao kampanju uvođenja sankcija protiv Moskve.  

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.