Izvor: RTS, 20.Nov.2020, 10:28

Bajden pobedio Trampa u Džordžiji i posle ručnog brojanja glasova

Ponovono ručno prebrojavanje glasova u Džordžiji potvrdilo je da je demokrata Džozef Bajden pobedio republikanca i aktuelnog predsednika Donalda Trampa u toj saveznoj državi.
Bajden ima 12.284 glasova više od Trampa, neznatno manje od prednosti koju je imao pre novog brojanja, potvrdio je državni sekretar Džordžije Bred Rafensperger.

"Rezultati novog prebrojavanja glasova veoma su blizu onima koji su prijavljeni tokom izborne noći", >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << rekao je Rafensperger za lokalnu TV stanicu.
Tramp ima male šanse da preokrene rezultat izbora na kojima je Bajden osvojio 306 elektorskih glasova a Tramp 232.
Izabrani predsednik takođe ima 5,8 miliona glasova više na nacionalnom nivou.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Posle šest dana zvanično - Tramp izgubio i posle ručnog brojanja

Izvor: B92, 20.Nov.2020

Nakon ručnog prebrojavanja, zvaničnici Džordžije potvrdili su da je novoizabrani predsednik Džo Bajden pobedio Donalda Trampa, objavio je Rojters...Rezultat šestodnevnog ručnog prebrojavanja 5 miliona glasačkih listića te države bio je očekivan, uprkos navodima Trampa i njegovih saveznika...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.