Posle šest dana zvanično - Tramp izgubio i posle ručnog brojanja

Izvor: B92, 20.Nov.2020, 17:08

Posle šest dana zvanično - Tramp izgubio i posle ručnog brojanja

Nakon ručnog prebrojavanja, zvaničnici Džordžije potvrdili su da je novoizabrani predsednik Džo Bajden pobedio Donalda Trampa, objavio je Rojters.

Rezultat šestodnevnog ručnog prebrojavanja 5 miliona glasačkih listića te države bio je očekivan, uprkos navodima Trampa i njegovih saveznika da su rezultati u toj zemlji rezultat prevare, piše ova agencija.

Usred niza gubitaka na sudu, Trampova predizborna kampanja prešla je na novu strategiju koja se oslanja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na nagovaranje republikanskih zakonodavaca u ključnim državama da ignorišu izborne rezultate i intervenišu u Trampovo ime, tvrdi Rojters pozivajući se na troje ljudi upoznatih sa planom.

Trampova kampanja je pokrenula više tužbi radi pokušaja osporavanja rezultata u državama na bojnom polju koje je Bajden pobedio, pošto su izborni zvaničnici širom zemlje potvrdili da nema dokaza o velikim nepravilnostima.

Sudije u tri države uručile su u četvrtak nove pravne zastoje u kampanji, odbacujući tvrdnje o nepravilnom prebrojavanju glasova.

Bajden, demokrata, osvojio je 306 elektorskih glasova, a republikanac Tramp 232 u Državnom izbornom kolegijumu koji određuje pobednika na izborima. Pobednik ima znatno iznad 270, potrebnih za pobedu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.