Izvor: B92, 18.Jan.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bagdad: Napad na konvoj

Bagdad, Dubai -- Najmanje šest iračkih čuvara je poginulo, a dva inženjera su nestala u napadu na konvoj u Bagdadu.

Čuvari su bili zaduženi za bezbednost inženjera koji rade za kompaniju Irakna, u vlasništvu egipatskog Telekoma Oraskom. Portparol kompanije Irakna Šamil Hanafi je izjavio da je u incidentu poginulo šest čuvara, da su dva teško povređena, a da su dva inženjera te kompanije, jedan iz Malavija i jedan iz Madagaskara, nestali.

Snimak otete novinarke
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Otmičari američke novinarke Džil Kerol prete da će je ubiti ako SAD za 72 sata ne oslobode iračke zarobljenice. Televizija Al Džazira emitovala je video snimak bez tona na kom novinarka nešto govori u kameru. Al Džazira ne navodi koja grupa je otela Džil Kerol, ranije ovog meseca u Iraku dok je išla na jedan zakazan intervju. Džil Kerol radi za Christian Science Monitor, a njen prevodilac, Iračanin, tada je ubijen.

Kerol je 31. novinar otet u Iraku od početka invazije na tu zemlju, u martu 2003, saopštili su Reporteri bez granica.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.