Sreda, 18.01.2006.

12:15

Bagdad: Napad na konvoj

Najmanje šest iračkih čuvara je poginulo, a dva inženjera su nestala u napadu na konvoj u Bagdadu.

Izvor: Beta

Default images

Čuvari su bili zaduženi za bezbednost inženjera koji rade za kompaniju Irakna, u vlasništvu egipatskog Telekoma Oraskom. Portparol kompanije Irakna Šamil Hanafi je izjavio da je u incidentu poginulo šest čuvara, da su dva teško povređena, a da su dva inženjera te kompanije, jedan iz Malavija i jedan iz Madagaskara, nestali.

Snimak otete novinarke

Otmičari američke novinarke Džil Kerol prete da će je ubiti ako SAD za 72 sata ne oslobode iračke zarobljenice. Televizija Al Džazira emitovala je video snimak bez tona na kom novinarka nešto govori u kameru. Al Džazira ne navodi koja grupa je otela Džil Kerol, ranije ovog meseca u Iraku dok je išla na jedan zakazan intervju. Džil Kerol radi za Christian Science Monitor, a njen prevodilac, Iračanin, tada je ubijen.

Kerol je 31. novinar otet u Iraku od početka invazije na tu zemlju, u martu 2003, saopštili su Reporteri bez granica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Podeli: