Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Mar.2024, 07:36

BLISKOISTOČNI SUKOB: Netanijahu: Nećemo podleći rastućem pritisku; SAD: Kopnena ofanziva u Rafi loša ideja, postoje druge opcije

Rat Izraela i Hamasa – 174. dan. Portparol Bele kuće za nacionalnu bezbednost Džon Kirbi izjavio je da Sjedinjene Američke Države prepoznaju potrebu Izraela da goni Hamas, ali da ne misle da je dobra ideja kopnena ofanziva u Rafi, za koju, kako je rekao, postoje druge opcije. Redžep Tajip Erdogan poručio je da treba pojačati pritisak na Izrael da se pridržava rezolucije Saveta bezbednosti UN kojom se zahteva hitan prekid vatre u Gazi. Izraelski premijer Benjamin Netanijahu odgovorio je da se neće povinovati rastućem međunarodnom pritisku.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SAD: Kopnena ofanziva u Rafi loša ideja, postoje druge opcije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Mar.2024

Portparol Bele kuće za nacionalnu bezbednost Džon Kirbi izjavio je da Sjedinjene Američke Države (SAD) prepoznaju potrebu Izraela da goni Hamas, ali da ne misle da je dobra ideja kopnena ofanziva u Rafi, za koju, kako je rekao, postoje druge opcije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.