BBC planira da ukine 2.000 radnih mesta u narednih pet godina

Izvor: Blic, 06.Okt.2011, 20:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BBC planira da ukine 2.000 radnih mesta u narednih pet godina

Britanska medijska kompanija BBC najavila je planove za ukidanje 2.000 radnih mesta u narednih pet godina kao deo napora vlade da se smanji rekordni deficit.

Generalni direktor Bi-Bi-Si-ja Mark Tompson saopštio je danas ovu odluku zaposlenima i rekao da je odluka donesena nakon devetomesečnih konsultacija sa zaposlenima o načinima da se uštedi novac.

Tompson kaže da će smanjenje budžeta za 20 procenta izazvati značajno gašenje radnih mesta na svim nivoima u >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kompaniji i da će predstavljati najdalekosežniju transformaciju u istoriji ove medijske kuće.

Tompson je, takođe, rekao da Bi-Bi-Si ne može da održi kvalitet ukoliko bude morao da nastavi sa kresanjem troškova. Kazao je da će ovo biti poslednji put da će Bi-Bi-Si moći da izdrži ovoliki nivo štednje bez znatnog gubitka usluga ili njihovog kvaliteta, ili ova oba važna faktora.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.