Avion sleteo s piste, povređeni putnici!

Izvor: Mondo, 10.Maj.2015, 14:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Avion sleteo s piste, povređeni putnici!

Avion kineske aviokompanije Džojer sleteo je sa piste nakon sletanja na aerodromu grada Fudžou, na jugoistoku zemlje, pri čemu je povređeno pet putnika.

Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock

U saopštenju postavljenom na njen vebsajt, Džojer ističe kako istražuje uzrok nezgode i upućuje izvinjenje za 45 putnika i sedam članova posade aviona, prenosi AP.

Radi se o avionu tipa "modern ark 60", koji je proizvela kineska državna kompanija Sji'an erkraft >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << indastrial korp.

Od 2013. godine registrovana su najmanje četiri incidenta sa pomenutim modelom aviona pri sletanju, bilo da je u pitanju prebacivanje piste, suviše "tvrdo" prizemljenje ili mehanički kvar na mehanizmu za sletanje.

Avion koji je sleteo s piste doleteo je iz grada Jivua. Aviokompanija Džojer u principu leti između manjih kinesih gradova.

Pista na međunarodnom aerodromu Čangle je zbog današnjeg incidenta privremeno zatvorena.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.