Avion sleteo s piste,ima povređenih

Izvor: B92, 10.Maj.2015, 13:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Avion sleteo s piste,ima povređenih

Avion kineske aviokompanije Džojer sleteo je sa piste nakon sletanja na aerodromu grada Fudžou, na jugoistoku zemlje, pri čemu je povređeno pet putnika.

U saopštenju postavljenom na njen vebsajt, Džojer ističe kako istražuje uzrok nezgode i upućuje izvinjenje za 45 putnika i sedam članova posade aviona, prenosi AP.

Radi se o avionu tipa "modern ark 60", koji je proizvela kineska državna kompanija Sji'an erkraft indastrial korp.

Od 2013. godine registrovana >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su najmanje četiri incidenta sa pomenutim modelom aviona pri sletanju, bilo da je u pitanju prebacivanje piste, suviše "tvrdo" prizemljenje ili mehanički kvar na mehanizmu za sletanje.

Avion koji je sleteo s piste doleteo je iz grada Jivua. Aviokompanija Džojer u principu leti između manjih kinesih gradova.

Pista na međunarodnom aerodromu Čangle je zbog današnjeg incidenta privremeno zatvorena.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Avion sleteo s piste, petoro povređenih

Izvor: Blic, 10.Maj.2015

Avion kineske aviokompanije Džojer sleteo je sa piste danas, nakon sletanja na aerodromu grada Fudžou, na jugoistoku zemlje, pri čemu je petoro putnika doživelo manje povrede...A plane operated by Chinese domestic carrier Joyair veered off a runway injuring 5 http://t.co/fwI81O7OaY pic.twitter.com/04kU2T0Se4..—...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.