Avion se prizemljio u plićaku

Izvor: B92, 13.Apr.2013, 13:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Avion se "prizemljio" u plićaku

Džakarta -- Boing 737 indonežanske kompanije Lajon er se prizemljio u morskom plićaku, ne uspevši da sleti na pistu aerodroma na Baliju. Povređeno više desetina putnika.

Svi putnici i posada su preživeli udes, saopštio je portparol avio-kompanije "Lajon er", navodeći da je avion doleteo iz Bandunga na Zapadnoj Javi.

U bolnici Kasih Ibu, u Kedonganu, Baliju, zbrinuto je 33 putnika, pojedini od njih sa ozbiljnim povredama, rekla je za Sinhuu predstavnica bolnice Putri >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Ariani.

Informacije o broju povređenih su različite - dok agencija AP javlja da su povređene 22 osobe, AFP operiše sa brojkom od 45 povređenih, koji su smešteni u tri lokalne bolnice.

U relativno novom avionu, uključenom u saobraćaj prošle godine, bilo je 95 odraslih, petoro dece i jedna beba. Svi su Indonežani, osim jednog Francuza i dvoje Singapuraca.

Kako je saopštilo Indonežansko ministarstvo saobraćaja, uzroci ove nesreće još nisu poznati, a istraga je u toku, izveštavaju agencije.

U medijima se pojavila slika aviona koji pluta u moru polomljenog trupa, a novinar AFP-a je javio kako je u lokalnu bolnicu pristiglo sedam putnika sa lakšim povredama.

Lajon er je vodeći među indonežanskim niskobudžetnim avioprevoznicima. Zbog nezadovoljavanja bezbednosnih standarda, 2007. je ovoj kompaniji zabranjen pristup u EU. Ta zabrana je počela poostepeno da se ublažava od 2009. godine.

Indonezija nastoji da unapredi bezbednost u civilnom aviosaobraćaju posle niza nesreća s fatalnim ishodom poslednjih godina.

Indoznežanski ministar transporta E.E. Mangindan rekao je da avion nije mogao da uspori pošto mu je rep bio slomljen.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Avion sa 172 putnika promašio pistu i uleteo u okean, svi putnici preživeli

Izvor: Press, 13.Apr.2013

Svi putnici i posada su preživeli ovaj udes, a avion je doleteo iz Bandunga na Zapadnoj Javi, saopštio je portparol pomenute kompanije, izveštavaju agencije. ..U medijima se pojavila slika aviona koji pluta u moru polomljenog trupa, a novinar AFP-a je javio kako je u lokalnu bolnicu pristiglo sedam...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.