VIDEO: Avion ulelteo u okean, svi putnici preživeli

Izvor: Večernje novosti, 13.Apr.2013, 13:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VIDEO: Avion ulelteo u okean, svi putnici preživeli

Boing 737 indonežanske kompanije Lajon er se prizemljio danas u morskom plićaku, 200 do 300 metara od obale, ne uspevši da dosegne pistu aerodroma Ngurah Rai u Denpasaru, na Baliju, objavilo je indonežansko ministarstvo saobraćaja.Svi putnici i posada su preživeli ovaj udes, a avion je doleteo iz Bandunga na Zapadnoj Javi, saopštio je portparol pomenute kompanije, izveštavaju agencije.U medijima se pojavila slika aviona koji pluta u moru polomljenog trupa, a novinar AFP-a je javio kako je u lokalnu bolnicu pristiglo sedam putnika sa lakšim povredama. Još nema informacija o nacionalnosti putnika, niti o broju povređenih.Lajon er je vodeći među indonežanskim niskobudžetnim avioprevoznicima. Zbog nezadovoljavanja bezbednosnih standarda, 2007. je ovoj kompaniji zabranjen pristup u EU. Ta zabrana je počela poostepeno da se ublažava od 2009. godine. Indonezija nastoji da unapredi bezbednost u civilnom aviosaobraćaju posle niza nesreća s fatalnim ishodom poslednjih godina.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Avion uleteo u okean, svi putnici preživeli

Izvor: Mondo, 13.Apr.2013

Boing 737 indonežanske kompanije Lajon er se prizemljio danas u morskom plićaku, 200 do 300 metara od obale, ne uspevši da dosegne pistu aerodroma Ngurah Rai u Denpasaru, na Baliju...prev next 0 0.. ..1 / 2.. ..2 / 2..Svi putnici i posada su preživeli ovaj udes, a avion je doleteo iz Bandunga na...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.